De tjänster som Flow Production erbjuder är inspelning, mixning, mastering och produktion till mycket billigt pris. 500:-/tim inklusive moms för privatpersoner och 500:-/tim plus moms för företag.

Under arbetets gång ingår CD-skivor eller mp3 med det inspelade material du behöver för att själv jobba vidare mellan studiosessionerna. Mp3 kan antingen epostas eller fås på USB-minne.

När allting är klart får du det färdiga materialet i det format du önskar: CD, mp3, wav-fil eller annat format. (Även som cubaseprojekt eller stamfiler.)
För att skicka dig stora filer använder jag CD eller Dropbox.

Inspelning

Studion kan spela in 1-2 personer samtidigt med mikrofoner av högsta klass. Sång, gitarr, fiol, saxofon, flöjt, cello, fiol djembe, munspel och dragspel är exempel på akustiska instrument som spelats in via mikrofon. (Ett trumset finns komplett i delar men är inte uppställt i studion.)

Elektriska instrument kan antingen spelas in med mikrofon från medhavd förstärkare, eller direkt via kabel med förstärkarsimulator (Pod Farm) i datorn.

I studion finns följande instrument att tillgå: Akustiska gitarrer (nylon och stål), Elgitarr, Elbas, Digitalpiano, Djembetrummor, Cello (1/2), Tamburin, Marackas, Chimes, Bastrumma, Virveltrumma, Pukor, Cymbaler, Hihat etc. Även mjukvaruinstrument av hög kvalitet (ca 1000 olika) kan användas vid behov.

Råa inspelningar sparas normalt som 24 bit 44.100 kHz wav-filer, men kan ändras enligt önskemål.

Mixning

Mixning och redigering kan även erbjudas som en separat tjänst för färdiginspelat material (helst 24 bit 44.100 kHz wav-filer) men är annars en naturlig fortsättning på inspelningsarbetet enligt ovan.

All mixning görs digitalt i Cubase på Windowsplattform i pc-miljö.

Man kan räkna med att redigeringen (det som behöver göras innan en inspelning kan mixas) tar ungefär lika lång tid som det tog att spela in materialet som ska redigeras. Mixningen tar sedan ungefär samma tid för varje låt som ska mixas.

Mastering

Digital Mastering kan också erbjudas som en separat tjänst för färdigställt material, men ingår annars i mixarbetet ovan. (Ingen analog utrustning används i detta arbete.)

Här kan prissättningen göras per låt istället för per timme efter överenskommelse.

Produktion

Producentrollen är ytterligare en tjänst som erbjuds vid behov, men bäst är om du själv vet exakt hur du vill att slutresultatet ska låta. Har du ingen aning kan det bli mycket kostsamt om du måste pröva dig fram hela tiden. Då kan du överlåta producentskapet, men om du redan vet vad du vill kan det istället leda till tidkrävande diskussioner.

Givetvis kommer jag som tekniker ändå med synpunkter och förslag avsedda att förbättra slutresultatet, så du får i alla fall min kunskap och erfarenhet på köpet - men om jag inte är producent så är det du som bestämmer hur det ska låta.

Medverkan

Som musiker kan jag även medverka om du behöver slagverk i form av djembe eller maraccas etc. (Jag kan även lägga trumkomp med mjukvaruinstrument av högsta kvalitet.)

FLOW PRODUCTION · 070-725 42 63 · info@flowproduction.com · Glasbruksvägen 57 · ÅFORS